ACTUEEL

IGZ verlengt verscherpt toezicht op Menz.nu

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op Menz.nu verlengd. De IGZ stelde de zorgorganisatie uit Almelo medio februari voor vier maanden onder verscherpt toezicht. De inspectie geeft Menz.nu nog twee maanden extra tijd voor de benodigde verbeteringen.

Menz.nu heeft volgens de inspectie “een flinke start gemaakt” met verbeteracties. Maar ondanks “een opgaande lijn” voldoet de zorg  “nog niet helemaal aan de normen”, aldus de IGZ. Menz. De instelling heeft meer tijd nodig voor alle verbeteringen en de inspectie geeft die nu. Daarom verlengt de IGZ het verscherpt toezicht tot 2 oktober.

Maatschappelijke Educatie Naar Zelfstandigheid (Menz) is een initiatief van ondernemer Adri Kempees. De organisatie richt zich op ambulante begeleiding en creatieve therapie voor kwetsbare jong volwassenen en volwassenen met of zonder verstandelijke beperking. Het is niet voor het eerst dat Menz.nu de aandacht van de inspectie trekt . In juni 2014 constateerde de inspectie dat het bureau niet voldeed aan elf van de twaalf voorwaarden voor het verlenen van goede zorg.

Ondanks een verbetertraject kwamen er in mei 2016 opnieuw onvolkomenheden aan het licht. Zo was het medicatiebeleid onvoldoende, waren werkinstructies niet volledig en was het niet duidelijk wie verantwoordelijk was voor de controle op de voorraad medicijnen. De inspectie omschreef de werkwijze als ‘zeer risicovol’.

Conflict

Daarnaast ontstond in oktober vorig jaar een conflict tussen de raad van commissarissen en de directeur. De raad had toegezegd toezicht te houden op het verbetertraject, maar vanwege het conflict werd dat heel lastig. Er is inmiddels een nieuwe bestuurder aangetreden.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top