ACTUEEL

GGZ Delfland mag onderdelen Parnassia en Antes kopen

GGZ Delfland mag onderdelen van Parnassia Groep en Antes overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de verkoop goedgekeurd.

Parnassia Groep en Antes willen fuseren. De ACM keurde de voorgenomen fusie op 12 juni goed, maar stelde als voorwaarde dat Parnassia en Antes klinieken, behandelcentra en patiënten afstoten aan GGZ Delfland. De kartelwaakhond is namelijk bang dat na de fusie van de twee ggz-instellingen anders een bijna-monopolist zou ontstaan in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zonder de afstoting van onderdelen zou de onderhandelingspositie van Parnassia met de zorgverzekeraars te sterk worden, aldus de ACM.

Overname

GGZ Delfland gaat één kliniek in Berkel-Rodenrijs, twee klinieken in Rotterdam en een behandelcentrum in Spijkenisse overnemen. Buiten deze klinieken om neemt GGZ Delfland patiënten over. Ook gaat de instelling patiënten behandelen die door de rechter zijn veroordeeld. Er komt een onafhankelijke deskundige die toeziet of deze overgang goed verloopt en op basis van vrijwilligheid plaatsvindt.

Parnassia Groep en Antes maakten in 2014 bekend te willen fuseren. Volgens de beoogde fusiepartners is de fusie nodig om de zorg voor kwetsbare cliënten in de regio Rijnmond veilig te stellen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top