HRM

HWW Zorg maakt donderdag boventallig personeel bekend

HWW Zorg maakt donderdag bekend wie er bij de Haagse zorgaanbieder moeten vertrekken. Het gaat om veertig medewerkers met niveau 2, bevestigt een woordvoerder van de organisatie maandag.

De zorginstelling ziet de laatste jaren de hoeveelheid werkzaamheden voor niveau 2 dalen. De zorg thuis wordt steeds zwaarder en complexer en medewerkers van niveau 2 beschikken niet over de benodigde kennis en kunde om die zorg te kunnen leveren, aldus HWW Zorg. 

De organisatie heeft daarom besloten alleen nog medewerkers van niveau 3 of hoger in te zetten in de wijkteams. Van de in totaal 250 medewerkers van HWW Zorg die tot niveau 2 zijn opgeleid gaan er honderd een driejarige opleiding volgen om erna op een hoger niveau aan de slag te kunnen gaan. Een ander deel krijgt een andere baan binnen HWW Zorg.

Sociaal plan

Voor veertig medewerkers geldt dat ze boventallig zijn. HWW Zorg heeft voor deze mensen een sociaal plan opgesteld waarin geregeld is dat ze worden begeleid van werk naar werk. De zorginstelling heeft hiervoor contact gezocht met collega-zorginstellingen met vacatures voor medewerkers op niveau 2/2+. Ook MKB Den Haag zet zich in om passende functies voor deze groep mogelijk te maken, aldus HWW Zorg.

De maatregelen zijn volgens HWW Zorg noodzakelijk om ook in de toekomst kwalitatief goede zorg te kunnen blijven leveren. De groeiende complexiteit van zorg thuis komt doordat ziekenhuizen patiënten eerder ontslaan en senioren langer thuis blijven wonen, aldus bestuurder Bert Deitmers in het AD. "In het ziekenhuis komen de arts en de verpleegkundige elke dag langs. Die bewaking ligt nu bij de wijkzorg." HWW zorg wil geen risico’s nemen door te laag gekwalificeerde werknemers in te zetten, aldus Deitmers. 

Onrust

Binnen HWW zorg is onrust ontstaan over de geplande reorganisatie. Medewerkers legden 7 augustus het werk neer in actie tegen het beleid van de raad van bestuur van de zorgaanbieder. Voor dinsdag staat opnieuw een werkonderbreking gepland, meldt FNV. John van Mullem van FNV Zorg & Welzijn: "De raad geeft geen gehoor en daarom zetten medewerkers de actie door."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top