HRM

Medewerkers Kwadrantgroep voeren weer actie

Medewerkers van zorginstelling De Kwadrantgroep uit Friesland, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, voeren opnieuw actie op 15 augustus. Zij gaan met de 'Tour voor meer collega’s, tijd en waardering' in een bus langs verschillende locaties van de zorginstelling.

Maureen van der Pligt, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn: "Dankzij eerdere acties gaat De Kwadrantgroep op 24 augustus met een delegatie van onze leden in gesprek". Omdat de raad van bestuur eerdere afspraken niet is nagekomen, laten de medewerkers opnieuw van zich horen. Dit moet volgens Van der Pligt leiden tot oplossingen voor problemen zoals de kleine contracten, het hoge ziekteverzuim en de slechte roosters.

De FNV-leden delen Fryske Dúmkes uit aan collega's en bewoners en halen meer steunbetuigingen op voor de eisen die zij eerder aanboden aan hun raad van bestuur. De medewerkers eisen meer collega's om de hoge werkdruk en het hoge ziekteverzuim tegen te gaan. Bestaande collega’s die dat willen, moeten contractuitbreiding krijgen. De medewerkers eisen ook meer tijd om aandacht aan hun bewoners en cliënten te kunnen besteden. Al meer dan vijfhonderd collega’s tekenden hun petitie, volgens FNV.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top