Tech

Careyn en Westland zetten draadloze domotica in bij senioren

Careyn zet draadloze bewegingssensoren van Sensara HomeCare in bij senioren thuis in de gemeente Westland, bij wijze van proef. De gemeente neemt de kosten van de proef voor haar rekening, die zo'n 200 euro per persoon bedragen.

Sensara HomeCare installeert "discrete draadloze bewegingssensoren" in de woning van de hulpbehoevende oudere. Zo kan diegene op afstand in de gaten worden gehouden. Ook is er een alarmknop als de bewoner direct hulp nodig heeft. Met dit project willen Sensara, Westland en Careyn onder meer bereiken dat de inwoners van de gemeente langer veilig thuis kunnen blijven wonen en dat Careyn efficiëntere en kwalitatief betere zorg kan leveren aan onder andere mensen met dementie.

De casemanagers dementie van Careyn hebben een workshop gevolgd over het gebruik van het systeem en de bijbehorende apps, zodat ze zo goed mogelijk hun cliënten kunnen adviseren in het gebruik van Sensara HomeCare. Ook de Wmo-consulenten van de gemeente Westland gaan een workshop volgen, om bewoners van de gemeente een oplossing te bieden die hen kan ondersteunen in het langer, veilig thuis wonen.

Spin-off van TNO

Sensara is ontstaan als spin-off van TNO om met wetenschappelijke kennis producten voor de zorgmarkt en de particulieren markt te maken. De apparatuur is volgens Sensara door KPN gecertificeerd op het gebied van privacy en veiligheid. Het project, wat in eerste instantie een looptijd heeft van een jaar, moet uiteindelijk structureel worden ingezet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top