HRM

Savant Zorg schrapt banen

Bij Savant Zorg in Helmond verdwijnen als gevolg van een reorganisatie 38 voltijdsbanen. Een deel van de betrokken medewerkers krijgt een nieuwe functie binnen de organisatie. Hiervoor komen 20 tot 24 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Dat heeft Savant Zorg donderdag bekendgemaakt.

In juni werd bekend dat Savant Zorg de ondersteunende facilitaire functies in de woonzorglocaties en het hoofdkantoor in Helmond anders wil inrichten. De stap is volgens de organisatie nodig om zelfstandig wonen in een woonzorgcentrum kostendekkend aan te kunnen bieden zonder de tarieven voor cliënten te verhogen. 

Savant Zorg liet toen al weten 38 fte te willen schrappen. Het besluit moest echter nog aan de ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad worden voorgelegd. Zij stemden onlangs in met de reorganisatie. De betrokken medewerkers zijn woensdag op de hoogte gebracht van het definitieve besluit. Voor de medewerkers die deze verandering treft, is er een sociaal plan.

De herinrichting betreft met name de ondersteunende facilitaire diensten zoals recepties, restaurants en wasserijen op de woonzorglocaties en het hoofdkantoor. Daarnaast betreft het een reorganisatie van de functies zorgondersteuner en helpende binnen de afdelingen verzorgingshuiszorg, wonen met zorg en service en somatische verpleeghuiszorg. 

Sociaal plan

De organisatie zegt samen met de medewerkers te kijken naar herplaatsingsmogelijkheden binnen en buiten de organisatie. Ook heeft Savant een nieuwe functie gecreëerd, waarbij de nadruk komt te liggen op het welzijn van de bewoners, aldus de organisatie. Er komen voor deze functie 20 tot 24 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de verkorte opleiding gericht op welzijn en zorg. 

Ook gaat Savant over op werken met zelfstandige teams. Hierdoor vervalt in 2018 de functie van teammanager. Daarvoor in de plaats komen twee nieuwe functies: coaches voor de hele organisatie en zogenoemde verbinders voor de woonzorglocaties.

Vakbonden

Savant heeft met de vakbonden CNV en NU’91 een principe-akkoord gesloten over het sociaal plan, meldt het Eindhovens Dagblad. Maar met de FNV - de bond die de meeste mensen die hun baan verliezen vertegenwoordigt – heeft de organisatie geen akkoord gesloten. Volgens FNV-bestuurder Wim van der Hoorn gaat Savant met de reorganisatie in tegen landelijke afspraken en is de werkzekerheid onvoldoende gewaarborgd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top