Finance

VGZ en St Jansdal sluiten meerjarencontract

VGZ en Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk hebben een contract gesloten voor drie jaar. De zorgverzekeraar en het ziekenhuis hebben afspraken gemaakt om de komende tijd te gaan werken aan zinnige zorg: betere zorg voor patiënten, tegen lagere kosten.

"Het St Jansdal is de goede weg van innovaties ingeslagen", zegt zorginkoper Bart Kokee van VGZ. "Wij willen het ziekenhuis graag helpen bij het realiseren van hun strategie." Om het ziekenhuis de ruimte te geven en zoveel mogelijk te faciliteren bij de innovaties is een driejarige overeenkomst gesloten voor alle merken van VGZ, waaronder Univé en IZZ.

Het St Jansdal zet in op het ontwikkelen van initiatieven die leiden tot lagere zorgkosten en de regie maximaal bij de patiënt leggen. Eén van die initiatieven is gericht op patiënten die met een bloeddrukmeter en app thuis hun voeding- en drankinname monitoren en online doorgeven aan de internist-nefroloog. De resultaten bespreken zij via een e-consult. Hierdoor hoeven de patiënten niet regelmatig naar het ziekenhuis te komen en is geen zorgprofessional nodig om de bloeddruk te meten.

Digitale dokters

In oktober 2016 is St Jansdal overgegaan op een nieuw elektronisch patiëntendossier. Om hiervan maximaal gebruik te maken kent het ziekenhuis zogenaamde digitale dokters. Deze groep is bezig met het verkennen en gebruiken van nieuwe e-health-mogelijkheden. Hierbij raakt de patiënt meer betrokken bij het zorgproces, wordt de zorgprofessional werkinhoudelijk ontlast en wordt de kwaliteit van zorg positief beïnvloed.

Financieel directeur St Jansdal Arend Jan Poelarends: "De driejarige afspraak met VGZ helpt ons om deze veranderingen goed en beheerst uit te kunnen voeren. Het geeft de komende jaren zowel voor de verzekerden van VGZ en ook Univé als voor het ziekenhuis de zekerheid dat er zorg verleend en ontvangen kan worden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top