ACTUEEL

Hugo de Jonge krijgt belangrijkste Rotterdamse prijs

De Rotterdamse oud-wethouder Hugo de Jonge, die als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en vicepremier is toegetreden tot het nieuwe kabinet, heeft de hoogste onderscheiding van de stad gekregen. De Jonge ontving de Wolfert van Borselenpenning van burgemeester Ahmed Aboutaleb toen hij maandag afscheid nam.

De Jonge was sinds 2010 wethouder van onder meer Onderwijs en Jeugd en de laatste jaren ook van Zorg. In het nieuwe kabinet is hij als minister van VWS vooral verantwoordelijk voor de langdurige zorg aan bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten. Volgens Aboutaleb verliest de stad "een toegewijde, getalenteerde bestuurder".

Obama

In de penning is een uitspraak van de Amerikaanse oud-president Barack Obama gegraveerd die De Jonge graag aanhaalt. Die luidt in het Nederlands "We zijn de verandering die we nastreven" en duidt op de verantwoordelijkheid én de mogelijkheid om de samenleving ten goede te veranderen. In zijn afscheidsrede, waarin hij Rotterdam nog eens zijn liefde verklaarde, citeerde De Jonge dezelfde woorden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top