ACTUEEL

Zilveren Kruis-directeur gaat Zorgbalans leiden

Tamara Pieterse wordt met ingang van 1 januari 2018 bestuurder van ouderenzorgorganisatie Zorgbalans. De huidige directeur Langdurige Zorg bij Zilveren Kruis Zorgkantoor volgt in deze rol Anja Schouten op.

“Tamara heeft kennis van de zorg, is strategisch sterk en is open en benaderbaar”, motiveert Marlies Ott, voorzitter raad van toezicht en advies van Zorgbalans, de aanstelling. “Het past goed bij Zorgbalans dat zij zowel bevlogen als praktisch is. We hebben er alle vertrouwen in dat de organisatie zich onder haar leiding verder positief zal ontwikkelen."

Pieterse studeerde fysiotherapie in Rotterdam en gezondheidswetenschappen in Maastricht en startte haar loopbaan als fysiotherapeut bij verpleeghuis De Elfranken. Daarna werkte ze als arbeidsonderzoeker bij IVAS Heliomare. Vanaf 2001 werkt zij bij Achmea en Zilveren Kruis in diverse functies, als laatste bij het zorgkantoor. In deze functie is zij verantwoordelijk voor zorginkoop en de samenwerking met gemeenten. In 2011 rondde ze haar internationale MBA af.

Pieterse volgt bij Zorgbalans Anja Schouten op , die per 1 november aan de slag gaat als chef van de politie Noord-Holland. Tot 1 januari 2018 zal het directieteam van Zorgbalans, bestaande uit Jelle van Netten, directeur Ondersteuning, Wim Jan Egtberts, directeur Wonen & Revalidatie en Inge Veenstra, directeur Wijkzorg, alle bestuurstaken waarnemen.

pieterse_320

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top