ACTUEEL

Melius Zorg moet werk staken

De zorg van hulpverleningsinstelling Melius Zorg in Den Haag laat zo veel te wensen over, dat de organisatie alle cliënten binnen twee weken moet overdragen aan een andere zorgaanbieder. Ook mogen er geen nieuwe cliënten worden aangenomen.

Dit meldt de Inspectie Gezondheidszorg maandag.

Melius biedt hulp, begeleiding en verblijf met intensieve zorg aan jongeren en jonge moeders met een licht verstandelijke beperking. 

De organisatie kreeg in mei al een ernstige waarschuwing van de inspectie omdat er veel mis was met de zorg. De instelling schiet onder meer tekort op het gebied van veiligheid. Zo kunnen cliënten in de nacht ongecontroleerd bezoek ontvangen. Ook schort het aan de hygiëne in de panden en zijn er gevaarlijke situaties voor kinderen. Medewerkers en jeugdigen zelf gaven eerder al aan dat zij zich niet altijd veilig voelden.

Stabiliteit

Volgens de gemeente Den Haag biedt de organisatie hulp aan 37 jongeren en kinderen. De gemeente zorgt ervoor dat een andere jeugdhulpaanbieder de hulp en zorg tijdig overneemt. "Daarbij is de inzet om de cliënten op de huidige locaties van Melius Zorg te houden. Stabiliteit en het borgen van de veiligheid van de cliënten staan voorop."

Als Melius niet binnen twee weken alle noodzakelijke verbetermaatregelen heeft doorgevoerd, volgt een boete die kan oplopen tot 40 duizend euro. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top