ACTUEEL

Nederlander wordt hoofd consumentendivisie farmaceut Bayer

De Duitse farmaceut Bayer heeft de Nederlander Heiko Schipper benoemd tot hoofd van de consumentendivisie. De 48-jarige bestuurder, die nu nog bij het Zwitserse Nestlé werkt, begint op 1 maart aan zijn nieuwe baan.

De consumentendivisie van Bayer maakt zelfzorgmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn, zoals pijnstillers, maagzuurremmers, huidverzorgingsmiddelen, keelpastilles en vitaminen. Bekende merken die het bedrijf voert zijn Aleve, Rennie, Bepanthen, Dampo en Supradyn.

De huidige divisiedirecteur Erica Mann had eerder al aangegeven dat zij haar huidige contract, dat loopt tot eind volgend jaar, niet zou verlengen. Nu ruim op tijd een geschikte opvolger is gevonden, kan zij na een korte inwerkperiode voor Schipper eind maart het bedrijf verlaten.

Schippers wordt tevens lid van het hoofdbestuur van Bayer. Hij komt daar onder meer Wolfgang Nickl tegen, die nu nog financieel topman is bij de Veldhovense chipmachinebouwer ASML maar komend voorjaar in diezelfde functie aan de slag gaat bij de Duitse farmaciereus. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top