ACTUEEL

UMCG neemt minder patiënten op vanwege implementatie epd

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) neemt in het eerste weekend van december zo min mogelijk patiënten op vanwege de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd). Het aantal operaties en behandelingen wordt teruggeschroefd. Alleen hoogcomplexe zorg die alleen door het UMCG gegeven kan worden, gaat door.

Dit meldt DVHN.

Het nieuwe systeem vervangt zo’n zestig oude systemen waar het ziekenhuis nu mee werkt. De blauwe papieren dossiers bij de bedden worden vervangen door een Computer On Wheels, waarmee voortaan alle administratie wordt bijgehouden.

Het UMCG koos begin 2016 voor het epd van Epic. Het bedrijf kwam als meest passende leverancier uit de Europese aanbestedingsprocedure. De totale kosten van het epd-project in het ziekenhuis bedragen zo’n 60 tot 70 miljoen euro, aldus DVHN.

In eerste instantie had het Groningse ziekenhuis samen met het Erasmus MC de keuze gemaakt voor een epd van Siemens, Soarian. Die samenwerking werd echter vroegtijdig beëindigd.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van Zijl

19 december 2017

Mijn hemel, zijn ze hier nog steeds mee bezig?!
Ben trouwens ook heel benieuwd hoe EPIC omgaat met de nieuwe privacy wetgeving. Hoe hard kun je onderuit gaan als zorginstelling als Europa haar ogen opent omtrent de privacy van haar burgers in relatie tot Amerikaanse leveranciers? Zwaai zwaai aan al de miljoenen euros geïnvesteerd in een belachelijk overrated onveilig systeem.

Top