Tech

Siemens levert EPD Erasmus MC en UMCG

Erasmus MC en UMCG hebben een contract getekend met Siemens voor de levering en implementatie van een volledig geïntegreerd Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en Ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS).

Siemens kwam als beste uit de Europese aanbestedingsprocedure die Erasmus MC en UMCG gezamenlijk hebben uitgevoerd. Het nieuwe EPD/ZIS wordt in 2015 in gebruik genomen in het UMCG, en vanaf voorjaar 2016 in het Erasmus MC.

Ondersteuning

Beide ziekenhuizen gaan afzonderlijk gebruikmaken van het Soarian-systeem van Siemens voor de ondersteuning van zorgverleners die betrokken zijn bij de patiëntenzorg. In het systeem wordt alle administratieve en zorggerelateerde informatie per patiënt vastgelegd in één elektronisch dossier.

Implementatie

De komende maanden wordt gewerkt aan het ontwerpen, inrichten en testen van het nieuwe EPD/ZIS, de migratie van data en het scholen van medewerkers. In het UMCG moet de totale implementatie in 2017 en in het Erasmus MC in 2018 zijn afgerond.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 april 2014

De Tweede Kamer is er nog over in beraad en de eerste kamer heeft een veto uitgesproken? UMCG en Erasmus MC zijn dus illegaal bezig. Schippers neem je verantwoordelijkheid onze privacy staat op het spel.

Top