ACTUEEL

Bezuinigend GGZWNB schrapt 40 banen

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZWNB) moet opnieuw een aantal banen schrappen. Komend jaar verdwijnt er 23 fte, goed voor zo’n 40 arbeidsplaatsen.

Dat schrijft het Brabants Dagblad op 22 november. Het gaat om banen bij het Zorg Diensten Centrum (ZDC) dat onder andere de dagbesteding regelt. GGZWNB voert nu gesprekken met de medewerkers die hun baan dreigen te verliezen. Volgende week spreekt de instelling met de vakbonden.

Kostenbesparing

De zorgorganisatie is al enkele jaren verlieslijdend. In 2016 had GGZWNB een tekort van 6,1 miljoen euro. De verliezen worden opgevangen door omzetverhoging en kostenbesparing. Vorig moest GGZWNB al 90 fte schrappen. De instelling heeft in totaal zo’n 700 fte in dienst. 

Vastgoed

Van verzekeraars en banken mag het tekort van GGZWNB eind dit jaar 1,7 miljoen euro zijn. Eind volgend jaar moet de teller op 0 staan. Naast de bezuinigingen bij het ZDC, wordt geprobeerd duur vastgoed af te stoten – zoals Landgoed Vrederust in Halsteren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

26 november 2017

“Verzekeraars en banken” bepalen! Mijn ervaring is dat de statutaire directie (RvB) hoort te bepalen. Deze kan kiezen om een tekort op veel kortere termijn op te lossen en zelfs meer te vezuinigen dan financiers bepalen. Voordelen: depressietijd duurt korter en er is weer budget om bijvoorbeeld projectmatig aan innovaties te werken. Het duurt naar mijn mening nu al veel te lang en dat is voor huidige patiënten, verpleegkundigen en andere medewerkers een bijna te zware opgave. Voor hen neem ik mijn petje af.

Top