Finance

Mondriaan en Levanto willen Virenze overnemen

De Limburgse ggz-instelling Virenze maakt zo veel verlies dat Mondriaan en Levanto de organisatie willen overnemen. Dit meldt Dagblad De Limburger.

Bij de overname van de zorgactiviteiten gaan waarschijnlijk banen verloren, maar alle partijen benadrukken volgens de krant dat de zorg aan cliënten niet in de knel komt. Virenze is in de rode cijfers beland door de tariefdruk in de ggz, door de overgang van de Jeugdwet naar de gemeenten en door een slechte bedrijfsvoering. Volgens interim-bestuurder Loek Radix is er onvoldoende gestuurd op kosten en productiviteit. Het hoofdkantoor in Maastricht, kasteel Rijckholt, zou duur zijn in onderhoud en energie. Radix wil het dan ook verkopen.

Virenze telt circa zevenduizend cliënten en bijna driehonderd fulltime arbeidsplaatsen. Medewerkers werken op dertig locaties in heel Nederland. De locaties buiten Limburg komen in handen van Max Ernst GZZ in Arnhem. De raden van bestuur van Mondriaan en Levanto laten weten dat de activiteiten van Virenze worden ondergebracht in een joint venture van Mondriaan en Levanto. De overname moet leiden tot kostenbesparingen voor alle partijen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top