Tech

RKZ en Siemens Healthineers maken plannen voor nieuwbouw

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) onderzoekt samen met Siemens Healthineers de mogelijkheid om een nieuw ziekenhuis te bouwen in Beverwijk. Ook de gemeente is betrokken bij de plannen. In het nieuwe ziekenhuis staat innovatieve, betaalbare zorg centraal.

Het streven is om in het nieuwe ziekenhuis de zorg optimaal rond de patiënt te organiseren, zo maakten de partijen bekend. Jaap van den Heuvel, bestuursvoorzitter van het RKZ: "In Siemens Healthineers hebben wij dé partner gevonden die ons kan ondersteunen om een grote wens in vervulling te laten gaan: een hypermodern ziekenhuis naar de laatste stand van de techniek, korte logistieke lijnen, een flexibele IT-infrastructuur en een klantvriendelijke  omgeving."

Nieuwe scan- en laboratoriumtechnieken en verbeterde werkprocessen in het nieuwe ziekenhuis maken preciezere en snellere diagnoses mogelijk, zegt Kees Smaling, algemeen directeur Siemens Healthineers. "Zo worden patiënten in het RKZ sneller en beter in het juiste behandelpad ingedeeld en zijn sommige diagnostische testen niet meer nodig. Dit kan natuurlijk alleen door nauwe samenwerking met alle medewerkers van het RKZ."

Ook Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk, is enthousiast over de plannen: "Het ziekenhuis en brandwondencentrum zijn onlosmakelijk met Beverwijk verbonden. Het waarborgen van een optimale gezondheidszorg en een verdere versterking hiervan voor de toekomst is van groot belang."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top