HRM

Sluiting afdelingen ziekenhuis Emmen week uitgesteld

De afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, onderdeel van de Treant Zorggroep, blijven een week langer open. Kinderartsen van het UMCG en de andere Treant-locaties springen een week bij, meldt Treant op haar website.

Vorige week maakte de raad van bestuur van Treant Zorggroep bekend de afdelingen vanaf 11 december voor onbepaalde tijd te sluiten. Door een tekort aan kinderartsen werd de situatie in Emmen dusdanig nijpend dat het ziekenhuis geen veilige en kwalitatief goede zorg meer kon garanderen.

Vrijdag besloot het ziekenhuis een week langer open te blijven. Tot 18 december kunnen patiënten in Emmen terecht voor acute verloskunde, poliklinische bevallingen, thuisbevallingen, acute geneeskunde, klinische kindergeneeskunde en de polikliniek kindergeneeskunde.

Bezetting

Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel: "Zowel dankzij de extra inzet van de kinderartsen van onze locaties Refaja en Bethesda en artsen van het UMCG is de bezetting de komende week op peil. Hiermee zijn we in staat om de komende week de zorg te leveren die men van ons gewend is. Dat is goed nieuws voor de inwoners in de regio Emmen. Dat geeft ons een week langer de tijd om kinderartsen te vinden of goede afspraken te maken met het UMCG. Als dat niet lukt, is sluiting per 18 december noodzakelijk."

Eerder noemde het provinciebestuur van Drenthe de tijdelijke sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis "onacceptabel". In een verklaring schreef de provincie dat het "van groot belang is voor de inwoners van Drenthe dat voor iedereen goede zorg toegankelijk is". Samen met de gemeente Emmen deed de provincie "een dringend beroep" om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken.  

Oogartsen

Treant Zorggroep kampt al langere tijd met een tekort aan artsen. Afgelopen zomer maakte de zorgorganisatie bekend over onvoldoende oogartsen en geriaters te beschikken. Hierdoor kon in Hoogeveen de meest voorkomende oogheelkundige zorg niet kan worden geboden en was in Emmen sprake van lange wachttijden voor oogheelkundige zorg. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top