ACTUEEL

Raad van bestuur Archipel heeft nieuwe voorzitter

Eppie Fokkema is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Archipel in Eindhoven. Samen met Monique Hertogs en Lisette Burnett vormt hij vanaf 15 januari 2018 het driehoofdige bestuur van de zorgorganisatie.

Fokkema was eerder bestuurder van landelijk adviesbureau Atrivé. Ook was hij interim-manager, wethouder en adviseerde hij overheden, zorgorganisaties en woningcorporaties. Daarnaast beschikt Fokkema als toezichthouder over ruime ervaring met de zorgsector, schrijft Archipel. "Fokkema is iemand met een groot netwerk, die zowel in- als extern graag verbindingen legt en de dialoog aangaat. Hij bouwt graag verder aan de ingezette koers van eigen regie, die Archipel enkele jaren geleden is ingeslagen. In voorgaande functies is zijn liefde voor innovatie gebleken en hij wil deze graag inzetten voor de verdere ontwikkeling van Archipel."

Dit najaar nam Anton Metske afscheid als bestuurder van Archipel. Zijn vertrek was voor de raad van toezicht aanleiding om na te denken over de toekomstige bestuursstructuur. Dit resulteerde in het besluit om over te gaan op een collegiale driehoofdige raad van bestuur. Ook werd besloten om de topstructuur terug te brengen tot één laag. Voormalig Archipel-directeur Lisette Burnett werd aangesteld als lid raad van bestuur ad interim tot eind 2018. De werving voor het derde lid wordt begin 2018 opgestart.

Regie

De raad van bestuur van Archipel gaat zich onder meer richten op het consolideren en het verder uitbouwen van "cliënt en medewerker in regie". "Twee belangrijke aandachtsgebieden, die vragen om rust om te groeien vanuit de ingezette visie met een sterk accent op een vanzelfsprekende en soepele ondersteuning van de zelfsturende teams", aldus de organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top