ACTUEEL

Archipel benoemt nieuwe raad van bestuur

Zorggroep Archipel in Eindhoven heeft per 1 november een nieuwe raad van bestuur. Vertrekkend bestuurder Anton Metske draagt het stokje over aan Monique Hertogs en Lisette Burnett (a.i.). Er wordt nog gezocht naar een voorzitter van de uiteindelijk driehoofdige raad.

De voorzitter van de raad van bestuur wordt extern geworven. Archipel hoopt deze op korte termijn te kunnen benoemen. Burnett is aangesteld als lid raad van bestuur a.i. tot eind 2018. De werving voor het derde lid wordt begin 2018 opgestart.

Het vertrek van Metske was voor de raad van toezicht van Archipel aanleiding om na te denken over de toekomstige bestuursstructuur. Er is onder meer besloten om over te gaan op een collegiale driehoofdige raad van bestuur. Ook werd besloten om de huidige topstructuur terug te brengen tot één laag. Zelfsturende teams en het bestuur komen dicht bij elkaar te staan.

Regie

De nieuwe raad van bestuur gaat zich in eerste instante richten op het consolideren en het verder uitbouwen van cliënt in regie en medewerker in regie. Twee belangrijke aandachtsgebieden, die vragen om rust om te groeien vanuit de ingezette visie met een sterk accent op een vanzelfsprekende en soepele ondersteuning van zelfsturende teams, aldus Archipel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top