ACTUEEL

Ook aangifte verslavingszorg tegen tabaksindustrie

Tien verslavingszorginstellingen sluiten zich aan bij de aangifte in de lopende zaak tegen de tabaksindustrie. "Tabaksverslaving is een ernstige verslavingsziekte, vergelijkbaar met alcohol- en drugsverslavingen. Het is een verslaving die grote gezondheidsschade teweeg brengt en dikwijls de dood tot gevolg heeft", stelt brancheorganisatie Verslavingskunde Nederland.

Vorige week werd bekend dat de ziekenhuizen Antoni van Leeuwenhoek en het Universitair Medisch Centrum Groningen aangifte doen tegen de industrie. Ook GGZ-instelling Parnassia sloot zich hierbij aan. Daarmee hopen ze justitie zover te krijgen een strafzaak te beginnen tegen de vier grote tabaksproducenten van Nederland.

De organisaties aangesloten bij Verslavingskunde Nederland die de aangifte onderschrijven zijn onder meer Jellinek, Verslavingszorg Noord Nederland, Vincent van Gogh Instituut, Leger des Heils en Cliëntenorganisatie Het Zwarte Gat. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

h stok

6 februari 2018

Het is waanzin ,zo,n heksenjacht op de tabaksindustrie.
Wie verdient er het meest aan dit product,wie maakt het mogelijk dat de bevolking dit gebruikt ?
EN WIE MAAKT DE KEUZE OM DIT TE GAAN GEBRUIKEN.?
Niemand minder dan jezelf en om dan de industrie aan te klagen is wel heel kinderachtig.
Klaag dan de staat aan.
die is in mijn ogen de grote promotor van de verslavingen in nederland.
Tabak,alcohol,kansspelen ,prostitutie en drugsgebruik.
Overal verdient de staat zijn /haar geld mee.
Dus bevolking laat je niet opjutten tegen de maker die door de staat wordt gepromoot,maar ageer tegen de staat die dealer is.

Top