ACTUEEL

De Zorgconsulent vraagt faillissement aan

De Zorgconsulent uit Winterswijk, een zorginstelling voor jongeren met een verstandelijke handicap, gaat faillissement aanvragen. Het sluit nog voor april haar deuren.

Dat hebben de medewerkers deze week per email vernomen van hun directeur Theo Peemen, zo schrijft de Gelderlander op 29 maart. Volgens Peemen kwamen er niet meer voldoende pgb-gelden binnen. Waarschijnlijk krijgt het personeel de laatste maand salaris niet meer uitbetaald.

Waarschuwing

De Zorgconsulent helpt jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking in de regio’s Winterswijk en Arnhem-Nijmegen. In 2016 en 2017 werd de instelling door de IGJ op de vingers getikt, omdat het met onvoldoende geschoold personeel werkte. Na de waarschuwing in september is er hard gewerkt aan protocollen voor omgaan met incidenten en zijn er extra medewerkers aangenomen, zo verklaart het personeel.

Maar volgens de Gelderlander hield de directeur zich steeds meer onbereikbaar. Inmiddels klaagden verhuurders van de panden waar de jongvolwassenen wonen en nutsbedrijven over rekeningen die niet meer werden betaald.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top