ACTUEEL

Minister wil verpleeghuizen korten die veel geld in managers steken

Minister wil verpleeghuizen korten die veel geld in managers steken

Een verpleeghuis dat te weinig geld besteedt aan (extra) handen aan het bed, riskeert voortaan minder geld te krijgen. Dit is een van de maatregelen waarmee minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil bereiken dat iedere verpleeghuisbewoner genoeg tijd en aandacht krijgt. Brancheorganisatie ActiZ is kritisch.

Verpleeghuizen die weinig geld steken in managers en administratie en veel in hun personeel, worden in het vervolg de norm. Nu is het gemiddelde verpleeghuis nog de maatstaf. Dit jaar nog moeten verpleeghuisbewoners verbetering merken.

De Jonge wil waarborgen dat de 2,1 miljard euro die de komende jaren extra naar de verpleeghuiszorg vloeit, aan personeel wordt uitgegeven. In principe moet 85 procent van het geld besteed worden aan de medewerkers. Iedere instelling moet vooraf uitleggen waaraan zij het geld wil uitgeven. Blijken de middelen niet goed besteed, dan worden ze teruggevorderd.

Minder nieuwe bewoners

Instellingen die niet aan de norm voldoen, krijgen ook minder nieuwe bewoners omdat zorgkantoren aspirant-bewoners gaan afraden daar hun intrek te nemen. Zij kunnen ook zelf beter bepalen welk verpleeghuis hun aanstaat, door de gegevens op kiesbeter.nl en de recensies op zorgkaartnederland.nl. Die laatste website krijgt daarvoor nu subsidie.

Verder wil De Jonge de administratieve rompslomp verder terugdringen en profiteren van moderne technologie. Er komt bijvoorbeeld een wedstrijd voor werkbesparende technische vindingen.

Leren en ontwikkelen

Brancheorganisatie ActiZ is kritisch in een reactie op het streven van de minister om de bekostiging af te laten hangen van hoe goed een verpleeghuis presteert. "Wat ActiZ betreft is het niet mogelijk om te zeggen welke zorgorganisaties de best presterende zijn", zegt Margreeth Kasper de Kroon, woordvoerder Wonen & Zorg. "Bovendien kan er altijd maar een de beste zijn. Wij vinden het als sector belangrijk om continu te leren en ontwikkelen."

ActiZ heeft minister De Jonge gevraagd "meer zekerheid en eenduidigheid" te geven over de bekostiging van de verpleeghuiszorg. Deze zekerheid wordt volgens de brancheorganisatie met dit programma nog niet gegeven. De transitiefase in de verpleeghuiszorg waar het programma van rept, leidt voor zorgorganisaties tot meer administratieve lasten en het ontbreekt bovendien nog steeds aan kostendekkende tarieven.

Extra personeel

ActiZ erkent dat er extra personeel nodig is om goede zorg te blijven bieden en de zorg te blijven ontwikkelen. Het aantal ouderen zal nog flink toenemen en de arbeidsmarkt is krap. Zorgorganisaties zetten daarom volop in op het werven van extra personeel. ActiZ verwacht tegelijkertijd van de minister dat hij voldoende oog heeft voor de huidige krappe arbeidsmarktsituatie en de noodzaak om te investeren in ontwikkeling, zoals nieuwe zorgvormen en technologie zodat de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen verder kan verbeteren. 

Ook regeringspartijen plaatsen kanttekeningen. Zo is Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) "een beetje bezorgd", omdat geld terugvorderen van verpleeghuizen niet de bewoners mag raken. Haar VVD-collega Sophie Hermans vindt dat er een belangrijke stap in het plan van de minister ontbreekt. Haar partij wil dat bestuurders die hun werk niet doen, kunnen worden weggestuurd.

(Skipr/ANP)

6 Reacties

om een reactie achter te laten

Anton Metske

11 april 2018

Zou er ook een norm kunnen komen voor de geldverslindende overhead van ministeries en gemeenten?

Arnout Orelio

11 april 2018

Bang maken en straffen lost onze problemen op?! Ook wachtlijsten in GGZ gaan we zo te lijf. Op basis van welke succesvolle ervaringen is deze aanpak gekozen? Volgens mij is daar nog niet vaak iemand beter van geworden en dat willen we toch? Beter worden?! Misschien kan de minister zich afvragen wat hij kan doen om zorgverleners te helpen om beter te worden in plaats van ‘boos’ te worden als er problemen zijn.

D G o

11 april 2018

Wat gaat de minister doen met alle in het ‘wit’ gestoken verzorgenden die oa administratief werk zitten te doen? Omdat de managers weggesaneerd zijn?

Jaap van den Heuvel

11 april 2018

Misschien moet de minister eerst eens kijken hoe het zit met de overhead in diverse soorten organisaties. De zorg staat traditiegetrouw al jaren onderaan. Ministeries staan daarentegen al jaren bovenaan.

R. M. Dalmijn

11 april 2018

Prachtige energieke Minister. En goede reacties. Wellicht wil een groot denker het “overhead” vervangen door een Nederlandse variant.
Ik vraag mij namelijk af of de exegese van “overhead” door alle betrokkene(n) wel eenduidig wordt uitgelegd.
Daarnaast is er een enorme druk op kleine, middelgrote vv&t organisaties die het wisselende, ad hoc, en visiebeperkte handelen van alle administraties rond zorg binnen de daarvoor gestelde termijnen adequaat trachten af te handelen. Dat behoeft een goed opgeleide staf. Juist nu de participerende medemens weer behoefte begint te krijgen aan verzorgings en bejaardenhuizen schaffen wij ze af. Als kleine kruideniertjes en bakkers. We halveren het aantal parkeerbetaalplaatsen en dwingen de beverige vingertjes in whatappies.
De integrale kijk op opleiden en zorg; op neerstortende 89 jarige mantelzorgers ontbreekt.
NZa, ZIN, vws , igj-z, zorgkantoren, zorgverzekeraars maar vooral politici bemoeien zich met zorg. God en de wereld om het samen te vatten. Ik ben nog nooit zo monotheïstisch geweest.
Wens u wijsheid en sterkte en denk vooral aan de externe tegenwerkens rond de warme zorg.

D G o

11 april 2018

Nee Jaap, niet nadenken. Gewoon uitkramen waar vele niet-wetende burgers positief op zullen reageren.

Gewoon allen de rattenvanger van Hamelen (lees: Hugo Borst) volgen.

Jaap, zou je toch niet een keer tijd aanvragen bij Pauw. Of zal dat programma ook al te veel geïndoctrineerd zijn door personen als Borst.

Wellicht is het verstandig wanneer het middenkader in de zorg eens van zich laat horen. Zij ervaren iedere dag de problematiek bij een gebrek aan ondersteuning/management.

De zorgondersteunende taken wegbezuinigen draagt er aan bij dat de echte ‘handen aan het bed’ verminderen.

Kortom, dus van belang dat er gedefinieerd wordt wat onder management wordt gezien.

Top