ACTUEEL

Blokhuis stelt voorzitters aan voor gesprekken Preventieakkoord

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft drie voorzitters aangesteld voor de gesprekken over het Nationaal Preventieakkoord. Jolande Sap, Erik van der Burg en Leon Meijer hebben de opdracht gekregen om met de diverse betrokkenen tot concrete maatregelen te komen voor een gezonder Nederland.

De drie voorzitters richten zich allemaal op een specifiek thema van het Nationaal Preventieakkoord. Sap, voorzitter Federatie voor Gezondheid, gaat zich bezighouden met het terugdringen van roken. Voor Erik van der Burg, wethouder in Amsterdam, staat het tegengaan van overgewicht centraal. Leon Meijer, wethouder in Ede, richt zich op problematisch alcoholgebruik. De gesprekken waaraan zo’n veertig organisaties deelnemen zijn vrijdag van start gegaan.

Slim pakket

Blokhuis: "Ik heb groot vertrouwen in deze sterke voorzitters om met alle gesprekpartners echt verschil te maken en met een slim pakket te komen waar we allemaal beter van worden. Het Nationaal Preventieakkoord moet de rookvrije generatie dichterbij brengen, zorgen dat er minder kinderen en volwassenen met overgewicht zijn en problematisch alcoholgebruik terugdringen."

De drie voorzitters worden in hun werk bijgestaan door drie inhoudelijke deskundigen: Marc Willemsen (Universiteit Maastricht), Jaap Seidell (Vrije Universiteit) en Ninette van Hasselt (Trimbos).

Het kabinet heeft voor preventie en gezondheidsbevordering deze regeerperiode 170 miljoen euro beschikbaar gemaakt, daarna 20 miljoen per jaar. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top