ACTUEEL

Ontslag bestuurders kostte Canisius-Wilhelmina kwart miljoen

Het vertrek van bestuurders Bart Bemelmans en Ton Poos heeft het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 250 duizend euro gekost. Dat schrijft RTL Z op basis van de onlangs verschenen jaarrekening van het Nijmeegse ziekenhuis.

Bemelmans leidde het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis sinds eind 2013. Poos was sinds 2014 bestuurder. In het voorjaar van 2017 stapten beide bestuurders op.

Het ziekenhuis meldde destijds dat het vertrek van de bestuurders in 'goed overleg' tot stand was gekomen, maar een reden werd niet opgegeven. Ook nu geeft het ziekenhuis, na een verzoek van RTL Z, geen nadere toelichting.

Uit de beloningsparagraaf in de jaarrekening blijkt dat het ziekenhuis de bestuurders ieder een ontslagvergoeding van 75 duizend euro moest meegeven. Dat is onder de Wet Normering Topinkomens (WNT) de maximale vertrekpremie. Daarbovenop betaalde het ziekenhuis Bemelmans nog vijf maanden door. Dat kostte nog eens bijna 100 duizend euro.

Uit de jaarrekening blijkt verder dat het Canisius-Wilhelmina vorig jaar verlies leed en niet meer voldoet aan alle eisen van de financiers. Dat zou mede komen door automatiseringskosten. De banken zouden een deel van hun leningen mogen opeisen, maar ze hebben toegezegd dat voorlopig niet te doen, aldus RTL Z.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top