HRM

Bemelmans vertrekt per direct als bestuursvoorzitter CWZ

Bart Bemelmans legt per direct zijn taken neer als bestuursvoorzitter van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. De raad van toezicht en Bemelmans hebben "in goed onderling overleg" besloten om afscheid van elkaar te nemen.

Bemelmans is bijna vier jaar werkzaam geweest als bestuursvoorzitter in het CWZ. Het ziekenhuis geeft geen reden van vertrek. "Hij oriënteert zich op een nieuwe uitdaging voor de komende jaren", aldus een woordvoerder. 

In een verklaring op de website dankt de raad van toezicht Bemelmans "voor zijn inzet en de bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie". "Bart heeft zich nadrukkelijk ingezet voor het belang van de patiënt door onder meer de samenwerking met de zorgpartners in de regio verder te versterken."

Interim-voorzitter

De raad van toezicht stelt per 8 mei Hans Broertjes aan als interim-bestuursvoorzitter. Broertjes, tot eind 2015 lid van de raad van bestuur van ziekenhuis Amstelland, zal samen met Gosse van der Veen voorlopig het dagelijks bestuur vormen van CWZ.

De raad van toezicht gaat de komende tijd samen met de raad van bestuur en medezeggenschapsorganen op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter.

Vertrek

Eerder dit jaar maakte het CWZ bekend dat Ton Poos per 16 mei uit de raad van bestuur stapt. Hij maakte drie jaar deel uit van de raad van bestuur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top