ACTUEEL

KNGF kondigt klacht over VGZ aan bij ACM

Het KNGF bereidt een klacht voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor tegen VGZ. Dit heeft de brancheorganisatie voor fysiotherapeuten besloten na gesprek met de zorgverzekeraar, over de onrust die is ontstaan naar aanleiding van de VGZ-campagne lage rugklachten.

KNGF en VGZ zijn het na het bestuurlijk overleg op 6 augustus nog steeds niet met elkaar eens. Beide partijen hebben hun standpunten nader toegelicht. VGZ houdt vast aan zijn mening dat zij hun verzekerden goed moeten kunnen informeren over praktijken met wie zij aparte afspraken hebben gemaakt. De zorgverzekeraar kiest bij lage rugklachten voor de geselecteerde fysiotherapiepraktijken, omdat deze een behandelgarantie afgeven naar hun verzekerden.

KNGF op haar beurt blijft erbij dat VGZ onvoldoende duidelijk maakt dat het uitsluitend een financiële kwestie betreft en niet over kwaliteit gaat. De brancheorganisatie vindt dat de zorgverzekeraar het beeld dat is ontstaan, onvoldoende gecorrigeerd heeft.

Zorgvuldig

VGZ heeft KNGF laten weten het wel belangrijk te vinden zorgvuldig te communiceren. De verzekeraar heeft toegezegd opnieuw naar de website te kijken en deze eventueel aan te passen. Later deze week komt VGZ hierop bij KNGF terug, volgens de fysiotherapeuten.

Intussen blijft de klacht van KNGF bij de Nederlandse Zorgautoriteit gehandhaafd. De zorgautoriteit heeft inmiddels laten weten dat er meerdere klachten van fysiotherapeuten zijn binnengekomen over de VGZ-campagne. Daarnaast is KNGF bezig met het voorbereiden van de klacht bij de ACM. De belangenbehartiger wil de ACM vragen om een zienswijze te geven over de toelaatbaarheid van het op deze wijze informeren van de consument.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top