ACTUEEL

Naviva vraagt ACM toestemming voor overname Careyn Kraamzorg

Naviva Kraamzorg heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 10 augustus om toestemming gevraagd om Careyn Kraamzorg en Geboortezorg Origine over te nemen. Dat heeft de kartelwaakhond dinsdag bekendgemaakt.

Begin dit jaar werd bekend dat Careyn de kraamzorgtak van de hand doet nu de organisatie zich volledig wil toeleggen op de zorg aan ouderen en kwetsbaren. Ook geboortecentrum Origine, een samenwerkingsverband van de Verloskundigen Kring Breda en Careyn Kraamzorg in het Amphia Ziekenhuis, ging in de etalage. 

Volgens Marijke Helderman, directeur van Careyn Kraamzorg, past het afstoten van de kraamzorgtak van Careyn binnen de nieuwe koers die de organisatie vaart. "Bij Careyn is kraamzorg een vreemde eend in de bijt, nu de zorgorganisatie ervoor gekozen heeft om zich volledig op de zorg voor ouderen en kwetsbaren te concentreren. In Naviva hebben wij een partij gevonden die kraamzorg als kerntaak heeft."

Schaalgrootte

Naviva Kraamzorg, onderdeel van het Zorg van de Zaak Netwerk, verwacht dat de overname leidt tot betere kwaliteit van zorg en dienstverlening aan cliënten. "Het verder verbeteren en vernieuwen van de kwaliteit van de kraamzorg vereist een zekere schaalgrootte", zegt Ginel van Weering, bestuurder van Naviva. "De krachtenbundeling met Careyn Kraamzorg stelt ons in staat om nog meer te investeren in innovatie en de deskundigheid van onze medewerkers. Het betekent ook meer flexibiliteit om niet-planbare zorg te kunnen bieden."

Na goedkeuring door de ACM gaan alle 430 medewerkers van Careyn Kraamzorg en Origine over naar Naviva. Daarmee stijgt het aantal medewerkers van Naviva tot zo’n 1.500 en het aantal cliënten tot 22.000. Na de overname verandert Careyn Kraamzorg van naam in Naviva Kraamzorg. Geboortecentrum Origine behoudt haar naam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top