ACTUEEL

Investeerder steekt 14 miljoen in zorginnovaties

Investeerder Holland Venture is een nieuw zorginnovatiefonds gestart. Dat gaat de komende jaren veertien miljoen euro investeren in ondernemingen die actief zijn op gebied van medische apparaten, diagnostiek en ehealth.

Dat meldt Holland Venture op haar site. Het nieuwe Holland Venture Zorg Innovatie Fonds II (HVZI II) bouwt voort op het netwerk, de kennis en de ervaring die Holland Venture met haar eerste Zorg Innovatie Fonds heeft opgebouwd. Dat investeerde zo’n twaalf miljoen in negen innovatieve zorgondernemingen, waaronder MedAngel, Ventinova en Quantib.

NightWatch

Een substantieel deel van HZVI II komt vanuit de Seed Capital Regeling, een stimuleringsregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het doel is om een portefeuille op te bouwen van tien investeringen om ondernemers te ondersteunen bij hun binnenlandse of internationale groei.

De eerste investering deed het zorginnovatiefonds in het bedrijf LivAssured. Dat heeft samen met neurologen en de epilepsie-vereniging de NightWatch ontwikkeld. Dat detecteert zware nachtelijke epileptische aanvallen en geeft vervolgens een alarmsignaal aan ouders of verzorgers op afstand.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top