ACTUEEL

IGJ beëindigt aanwijzing 0900Dentist

De IGJ heeft de aanwijzing aan tandartspraktijk 0900Dentist in Amsterdam beëindigd. De tekortkomingen op het gebied van radiologie en infectiepreventie die onder de aanwijzing vielen zijn opgelost, zo constateerde de inspectie.

Dat meldt de IGJ op 4 oktober. In juli legde de inspectie een bevel op aan 0900Dentist. Toen was er sprake van ernstige tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie, zorg, organisatie en taakdelegatie. De Amsterdamse tandartspraktijk mocht toen per direct geen zorg meer verlenen. Veiligheid en gezondheid van patiënten waren in gevaar, aldus de IGJ.

Verbetermaatregelen

Het bevel is in augustus omgezet in een aanwijzing, omdat 0900Dentist een aantal zaken had opgelost, maar op het gebied van radiologie en infectiepreventie was er toen nog te weinig verbetering. De tandartsenpraktijk kreeg nog drie maanden om daaraan te werken, maar zoveel tijd bleek niet nodig.  Daarom heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd. De inspectie blijft de invoering van de verbetermaatregelen bij 0900Dentist volgen, bijvoorbeeld met onaangekondigde inspectiebezoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top