ACTUEEL

Den Haag onderzoekt verplichte griepprik zorg

Er komt een onderzoek naar het verplicht stellen van de griepprik bij zorgpersoneel. Ook wordt gekeken of er andere maatregelen zijn om de vaccinatiegraad te laten stijgen, aldus staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).

Blokhuis zegt te streven naar een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad onder zorgpersoneel. Tijdens de jaarlijkse griepcampagne zal de griepprik weer onder de aandacht worden gebracht. Het onderzoek moet volgend jaar beginnen.

De grootste Nederlandse seniorenorganisatie KBO-PCOB hamert op een griepprik voor alle zorgverleners om oudere (ziekenhuis-)patiënten beter te beschermen. De afgelopen winter was er een langdurige en zware griepepidemie, waarbij ongeveer 900.000 mensen ziek zijn geworden en naar schatting 9500 mensen meer zijn overleden dan normaal, aldus het ministerie van Volksgezondheid. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jacob Wijnia

16 oktober 2018

Alle zorgverleners? Gesuggereerd wordt dat ouderen ziek worden van zieke medewerkers. Wat dacht je van het bezoek? En van de medewerkers facilitaire dienst? En de onderhoudsmonteur en klusjes man? Geef de ouderen (die dat willen) een griepprik ter voorkoming van griep in plaats van heel Nederland.

Top