ACTUEEL

Bewoonster Utrechts zorgcentrum overleden na val in Vecht

Een bewoonster van woonzorgcentrum ’t Huis aan de Vecht in Utrecht is zondagmorgen overleden nadat zij in de rivier de Vecht was gevallen. De vrouw woonde in een open gedeelte van het woonzorgcentrum. Het is onduidelijk of zij in de war was op het moment dat zij wegliep.

Dat meldt AxionContinu, de zorgorganisatie waar ’t Huis aan de Vecht onder valt, op haar website. De bewoonster was tussen de zeventig en tachtig jaar oud.

Zoekactie

Medewerkers troffen om vier uur ’s nachts de vrouw niet op haar kamer. Uit beelden van bewakingscamera’s bleek dat zij naar buiten was gelopen. Er is toen meteen een zoekactie gestart, waarbij ook een politiehelikopter is ingezet. Na korte tijd trof de politie de bewoonster in het water van de nabij gelegen Vecht aan. Helaas heeft reanimatie niet mogen baten en is de bewoonster overleden.

De locatiemanager en medewerkers van ’t Huis aan de Vecht zijn erg verdrietig over dit ongeluk en leven intens met de familie mee. Een onderzoek van de politie en AxionContinu moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top