ACTUEEL

Lelystad: belangrijk dat ziekenhuis blijft

Het is heel belangrijk dat er een ziekenhuis is en blijft "voor de inwoners van Lelystad en de omliggende gemeenten''. Daarom is het ook belangrijk dat patiënten en medewerkers van de IJsselmeerziekenhuizen snel duidelijkheid hebben. Dat zegt de gemeente Lelystad. Ook de provincie Flevoland wil "op korte termijn duidelijkheid".

In Lelystad staat de hoofdvestiging van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Die heeft uitstel van betaling aangevraagd, evenals MC Slotervaart in Amsterdam. Volgens een woordvoerder stoppen zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de meeste andere zorgverzekeraars met de financiering.

De gemeente Noordoostpolder, waar ook een vestiging van MC IJsselmeerziekenhuizen staat, zegt: "Voor onze inwoners is het van groot belang dat wij goede en bereikbare zorg houden. Daar zetten we ons als gemeente voor in. Het besluit van de zorgverzekeraar mag voor zowel de korte als de lange termijn niet leiden tot een verslechtering van de zorg."

Urk heeft een polikliniek van de ziekenhuisgroep. Het voormalige eiland wil met andere gemeenten samenwerken om te kijken "hoe we hier hulp kunnen bieden. We hebben er alle belang bij dat het ziekenhuis blijft bestaan. Maar wij kunnen geen geld in een ziekenhuis stoppen of de bedrijfsvoering overnemen, onze mogelijkheden zijn beperkt."

MC IJsselmeerziekenhuizen heeft ook een vestiging in Dronten. Die gemeente heeft nog niet gereageerd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top