HRM

Uitzendbureaus roepen personeel MC IJsselmeerziekenhuizen terug

Zeker twee uitzend- en detacheringsbureaus hebben hun verpleegkundigen teruggetrokken uit MC IJsselmeerziekenhuizen. De bureaus hebben er onvoldoende vertrouwen in dat de MC Groep hen voor geleverde diensten zal betalen, gezien de financiële problemen bij de ziekenhuizen. Dit meldt Omroep Flevoland.

Doordat de bureaus personeel terugtrekken, vallen er per direct meerdere IC-verpleegkundigen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp weg, aldus Omroep Flevoland. Een derde detacheringsbureau, TMI, trekt het personeel niet terug. De twintig mensen die via TMI werken in de MC IJsselmeerziekenhuizen, woorden met name in de acute zorg ingezet. Volgens de directeur van TMI kan dit werk niet plotseling worden stopgezet omdat het bureau een "maatschappelijke verantwoordelijkheid" heeft. Alle drie bureaus melden volgens Omroep Flevoland dat MC Groep nog openstaande rekeningen heeft.

Intussen zijn alle medewerkers van het noodlijdende MC Slotervaart in Amsterdam wél komen werken. "Er zijn zelfs medewerkers die vandaag vrij waren en belden: redden we het allemaal of moet ik komen", zegt Petra Meijer, voorzitter van de ondernemingsraad van het ziekenhuis. De medewerkers zijn volgens haar wel erg verdrietig, toch zet iedereen de schouders eronder in de hoop dat het ziekenhuis een doorstart maakt.

MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen hebben uitstel van betaling gekregen, hier hadden zij om gevraagd omdat zij hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Het is niet duidelijk of de salarissen van deze maand aan het personeel worden uitbetaald. Er zijn inmiddels bewindvoerders aangesteld voor de betrokken ziekenhuizen. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top