ACTUEEL

Ziekenhuis Spijkenisse krabbelde na faillissement weer op

Dat het na een faillissement en de overname van een ziekenhuis niet altijd op een drama voor de patiënten hoeft uit te lopen, bleek enkele jaren terug bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De zorg is vlak na het faillissement van 2013 ondanks de risico's goed verlopen, oordeelde de gezondheidsinspectie in 2014. Na het bankroet werd het ziekenhuis vrijwel meteen overgenomen en ging het verder als het Spijkenisse Medisch Centrum.

Volgens de inspectie was het risico groot dat er iets mis zou gaan vlak na de overname door het Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Dat kwam door de onzekerheid bij het personeel over hun toekomst, onduidelijkheden over taken en verantwoordelijkheden en een verschuiving van welke zorg er wel en niet geboden zou worden in de toekomst. Vanwege deze risico's hield de inspectie het eerste half jaar na het faillissement intensiever toezicht.

De inspectie oordeelde later dat de medewerkers steeds maximaal gepresteerd hebben, waardoor het ziekenhuis verantwoorde zorg kon blijven leveren. Na de overname is de instelling overgegaan van een algemeen ziekenhuis naar een zogenaamd doordeweeks ziekenhuis, met de nadruk op planbare, laag complexe zorg. Inmiddels gaat het er financieel ook steeds beter, zo bleek onlangs uit de Benchmark Ziekenhuizen van BDO. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top