ACTUEEL

JBZ en ZorgSaam voeren AD-lijst beste ziekenhuizen aan

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch voert de vijftiende editie van de AD Ziekenhuis Top 100 aan. Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen is daarnaast door het AD als beste streekziekenhuis aangemerkt.

Het JBZ noemt de eerste plaats “een compliment voor alle medewerkers en reden voor een feestje”. “Onze indicatoren geven aan dat we de zorg voor de mensen in Den Bosch en omstreken weer naar een hoger niveau hebben getild”, stelt het JBZ. “Zoals elk jaar. En daar gaat het om. Dat dit leidt tot een goede score in de lijst van het AD geeft hier blijk van maar is geen doel op zich.”

Streekziekenhuis

Het JBZ benadrukt dat “het moeilijk blijft om ziekenhuizen goed met elkaar te vergelijken”. Juist om deze reden heeft het AD de lijst gesplitst in algemene, academische en topklinische ziekenhuizen. In de categorie streekziekenhuizen is er een eerste plek voor Zorgsaam, met locaties in Terneuzen, Oostburg en Hulst, is ‘bijzonder blij en trots’ met de eerste plaats. “Het is een enorme aanmoediging voor onze dokters en medewerkers’’, reageert bestuuurder Lodewijk de Beukelaar in PZC.  “We zijn continu bezig met het verbeteren met de kwaliteit van de zorg. We wisten dat we op de goede weg waren, maar deze plek is heel bijzonder.’’

Drie jaar geleden stond Zorgsaam er financieel slecht voor. Ruim tweehonderd mensen verloren hun baan.  “Al onze medewerkers en artsen hebben altijd het belang van de patiënt voorop gesteld’’, blikt De Beukelaar terug. “In die kwetsbare tijd heeft de kwaliteit van zorg nauwelijks of niet geleden onder de financiële crisis.’’

De AD-lijst is gebaseerd op verschillende keurmerken en indicatoren, waaronder dagbehandeling voor kinderen, de infecties na het plaatsen van een knie- of heupprothese, de medicatieverificatie bij opname en ontslag (kinderen en volwassenen) en screening op pijn, delier en ondervoeding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top