ACTUEEL

No-show bij tandarts kost patiënt 720 euro

Een rechtbank in Antwerpen heeft een patiënt veroordeeld tot het betalen van 720 euro omdat hij niet kwam opdagen bij de tandarts zonder zich af te melden. Het is de eerste keer dat zoiets in België gebeurt, aldus het vakblad Artsenkrant dinsdag.

Vier behandelingen

De patiënt had afspraken gemaakt voor vier gebitsbehandelingen van telkens vier uur, maar liet het tot tweemaal toe afweten. De tandarts stapte daarop naar de rechter. Die stelde hem in het gelijk en kende de tandheelkundige een vergoeding van 90 euro per uur toe. Voor twee behandelingen van vier uur gaat het dus om 720 euro.

Vergoeding afspraken

De volgende twee afspraken hoeft de patiënt niet te vergoeden, omdat de overeenkomst volgens de rechter toen als beëindigd kon worden beschouwd. De tandarts had ook geëist dat de patiënt de behandeling van duizenden euro's zou betalen, maar dat vond de rechter te ver gaan. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top