ACTUEEL

HilverZorg sluit gedwongen ontslagen uit

Er vallen geen gedwongen ontslagen bij de reorganisaties binnen ouderenzorgorganisatie HilverZorg in Hilversum. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de raad van bestuur van HilverZorg en de vakbonden over het sociaal plan. Aan het overleg moest een bemiddelaar te pas komen. Dat meldt de Gooi en Eemlander.

Inzet bemiddelaar

De raad van bestuur en de vakbonden konden gezamenlijk niet tot een sociaal plan komen. De ondernemingsraad van HilverZorg schakelde daarom een bemiddelaar in. HilverZorg wil met een reorganisatie zo’n anderhalf miljoen euro vrijmaken om te investeren in het welbevinden van ouderen. Hierdoor staan de banen van tenminste honderd mensen op de tocht.

Sociaal plan HilverZorg

In het sociaal plan is geregeld dat mensen die hun huidige baan kwijt raken begeleiding krijgen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Dit kan zowel binnen als buiten HilverZorg zijn. Van gedwongen ontslag is op deze manier geen sprake. Voorwaarde is wel dat de betreffende medewerker meewerkt. Mocht er geen alternatief voor handen zijn, dan volgt een gesprek, “waarbij alle opties open staan. Inclusief, in overleg, ontslag”, zegt voorzitter van HilverZorg Bernard Arnold in de Gooi en Eemlander.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top