ACTUEEL

Bemiddelaar moet ruzie hervorming HilverZorg sussen

De ondernemingsraad van ouderenzorgorganisatie HilverZorg in Hilversum heeft een bemiddelaar ingeschakeld om een ruzie tussen de raad van bestuur en de vakbonden te sussen. Het bestuur en de vakbonden kunnen het niet eens worden over een nieuw sociaal plan. Dat meldt de Gooi en Eemlander.

Reorganisatie om te investeren

HilverZorg wil met een reorganisatie zo’n anderhalf miljoen euro vrijmaken om te investeren in het welbevinden van ouderen, aldus de Gooi en Eemlander. Door de reorganisatie staan de banen van tenminste honderd mensen op de tocht. Bij de zeven verzorgings- en verpleeghuizen worden ondersteunende diensten als de keuken, schoonmaakdienst, wasserij en technische dienst geschrapt.

Gedwongen ontslagen

De vakbonden willen gedwongen ontslagen uitsluiten. Voorzitter van HilverZorg Bernard Arnold stelt in de krant: “We willen voorkomen dat mensen eindeloos thuis zitten op kosten van Hilverzorg en uiteindelijk dus voor rekening van onze cliënten. Niet iedereen kan en wil op een andere positie bij ons uit de voeten. De keuken is nu eenmaal heel wat anders dan werken met kwetsbare ouderen. We gaan niemand dwingen om iets anders te doen. Is er geen toekomst meer bij Hilverzorg, dan houdt het op. Die duidelijkheid willen we medewerkers geven.”

Acties

ABVAKABO FNV dreigt met acties als HilverZorg niet toegeeft aan de eisen. De partijen hebben vrijdag met elkaar om tafel gezeten. Wat de uitkomst van het gesprek is, is nog onbekend.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top