ACTUEEL

Jacobine Geel leidt uitvoering chroom-6-regeling

Jacobine Geel wordt voorzitter van de commissie die moet toezien op de uitvoering van de chroom-6 regeling in Tilburg. Dat meldt het AD. Naast de bestuursvoorzitter van GGZ Nederland wordt de commissie gevormd door Wim van der Meeren (bestuursvoorzitter CZ) en Jurgen de Poorter (hoogleraar bestuursrecht Tilburg University).

De commissie onder leiding van Geel moet erop toezien dat de regeling die Tilburg en de NS troffen voor slachtoffers in de Tilburgse chroom-6 affaire onafhankelijk en efficiënt wordt uitgevoerd. Alle 800 betrokkenen kunnen aanspraak maken op een vergoeding van 7000 euro. Dit zijn mensen die tussen 2004 en 2011 over de vloer kwam bij de werkplaats waar werklozen werden verplicht treinen te schuren met verf waarin het kankerverwekkende middel chroom-6 zat.

Mensen die ziek zijn geworden door chroom-6 kunnen daarnaast een schadevergoeding krijgen van tussen de 5000 en 40.000 euro. Ook andere vormen van hulp en ondersteuning zijn mogelijk. Betrokkenen kunnen zich wenden tot een onafhankelijk steunpunt, aldus het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top