ACTUEEL

Extra wachttijd voor VGZ-verzekerden met planbare zorgvraag

Corporatie VGZ heeft met ziekenhuis Zuyderland MC afspraken gemaakt over het maximale budget aan zorg dat Zuyderland kan verlenen aan VGZ-verzekerden. De afspraken gelden voor 2019.

Naar verwachting wordt dit budget in 2019 overschreden door een hogere zorgvraag vanuit de VGZ-verzekerden. Om dit te voorkomen heeft VGZ aan Zuyderland gevraagd om per 9 augustus 2019 een extra wachttijd van acht weken in te stellen voor een aantal planbare behandelingen.

Beperkt aantal planbare behandelingen

Het gaat hierbij om staar, heup- of een knievervanging, liesbreuk en enkele KNO-aandoeningen. De extra wachttijd geldt tot en met 31 december 2019. Voor andere zorgvragen geldt de extra wachttijd niet, eveneens niet voor kinderen, spoedgevallen of VGZ-verzekerden met een restitutiepolis.

Voor VGZ-patiënten die al in behandeling zijn bij Zuyderland zijn er ook geen gevolgen. De maatregel geldt alleen voor nieuwe VGZ-patiënten die vanaf 9 augustus worden doorverwezen naar Zuyderland.

Onder Coöperatie VGZ vallen naast VGZ ook Unive, ZEKUR, Bewuzt, de IZZ Zorgverzekering door VGZ, Zorgzaam, IZA en UMC.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Koos Dirkse

13 augustus 2019

Hoe haal je het in je hoofd om als zorgverzekeraar wachttijden te verlengen?! Zij hebben een zorgplicht! Duidelijk is dat eerst gekeken wordt naar geld en dan naar zorg voor de patient.
Zorginkoop is geldverslindend en heeft geen enkele zin. Zeer veel administratie en zorgt voor problemen voor de patient!

Arne van Oranje

13 augustus 2019

Ach ja, elders op het interwebs ( https://www.zorgvisie.nl/vgz-topvrouw-vissers-budgetplafond-en-doorleverplicht-dragen-bij-aan-zorgtransitie/ ) heeft een VGZ hotemetoot het o.a. over dat men niet alle benodigde zorg inkoopt maar net genoeg. En daar betaal je dan premie, inkomensafhankelijke bijdrage en belasting voor.

Top