Finance

Maljers: 2,5 miljard besparen door concentratie zorg

Medisch ondernemer Jaap Maljers pleit in NOVA voor een concentratie van zorg. Zes SEH’s in Amsterdam is te veel, vindt Maljers. Wat hem betreft kan dit worden teruggebracht tot twee of maximaal drie SEH’s. Door de zorg te concentreren kan Nederland in totaal 2,5 miljard euro besparen.

Concentratie disciplines

Volgens Maljers is het onzin dat alle ziekenhuizen in Nederland alle disciplines aanbieden. Dit is niet effectief en komt de kwaliteit niet ten goede. Hij pleit daarom voor een concentratie van disciplines. Hij denkt bijvoorbeeld ook aan borstkankerzorg, neurologie en zelfs ingegroeide teennagels, blijkt uit het item ‘Het mes er in’ van NOVA. Naast een kostenbesparing levert dit een kwaliteitsverbetering op.

Verder wil Maljers kosten besparen door processen in de ggz, verpleeghuizen en bij zorgverzekeraars simpeler te maken.

Bekijk het NOVA-item 'Het mes er in' met Jaap Maljers

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Bart Vos, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

8 mei 2010

De heer Maljers zou eens moeten kijken naar bezuinigingen op het management in de ziekenhuizen. Een ander meer doordacht voorstel van de heer Maljers zou zijn om de NzA te laten verdwijnen. Dit kost ons 356 miljoen per jaar (door VWS betaald).

Graag nodig ik u uit eens mee te komen kijken op de werkvloer. Laat in godsnaam de medisch specialist weer de baas worden over hun eigen organisatie dat geeft betere kwaliteit. Laat de overige deskundige op gebied van economie zoals de heer Maljers zich bezig houden de economie weer op peil te brengen

Top