ACTUEEL

Rode Kruis bestrijdt malaria dankzij 3FM-actie

Het Internationale Rode Kruis gaat een deel van de opbrengst van 3FM Serious Request 2009 gebruiken om malaria te bestrijden in Afrika. De hulpverleningsorganisatie zal bijna 700.000 muskietennetten verspreiden, waarmee naar verwachting meer dan een miljoen mensen beschermd worden tegen de ziekte.

Muskietennetten

In het kader van Wereld Malaria Dag (zondag 25 april) worden de muskietennetten verspreid in Malawi, Sierra Leone en Burkina Faso. Vrijwilligers moeten ervoor zorgen dat ze langdurig en juist worden gebruikt. De netten kunnen voorkomen dat malariamuggen de infectieziekte overbrengen op mensen. Malaria maakt ongeveer een miljoen dodelijke slachtoffers per jaar, vooral in Afrika. Het Rode Kruis wil in 2010 en 2011 meer dan 28 miljoen netten verspreiden om meer dan 45 miljoen mensen te beschermen.

Supply chains malariamedicijnen

De supply chains van medicijnen tegen malaria in de Derde Wereld functioneren niet optimaal. Hoogleraar supply chain managment bij het MIT-Zaragoza International Logistics Program Prashant Yadav (foto) spreekt tijdens het Skipr event Sustainability Congres en Gala 2010 over de falende supply chains van de medicijnen.

Inzamelingsactie 3FM

De inzamelingsactie van de radiozender 3FM vond plaats in december vorig jaar. Dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zaten zes dagen zonder eten opgesloten in het Glazen Huis in Groningen. De actie bracht een recordbedrag op van meer dan 7 miljoen euro. Daarvan werd 3 miljoen door de Nederlandse overheid bijgedragen. (ANP)

Skipr event: Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Gerard Kleisterlee, Roger van Boxtel, Lawrence Hutter, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top