ACTUEEL

D66 trekt China-project Cordaan en provincie in twijfel

De fractie van D66 in de provincie Zuid-Holland wil dat de provincie het gezamenlijke project met de Amsterdamse Cordaan-academie voor revalidatie en gehandicaptenzorg in Shanghai, China, stopzet. D66 heeft vragen gesteld over het project, omdat de partij vindt dat de samenwerking geen taak is van de provincie.

Stopzetten China-project

Statenlid Geertjan Wenneker stelt op de site van D66: “'Deze provincie bemoeit zich weer met beleidsterreinen waar ze niets mee te maken heeft, en ook geen meerwaarde op heeft. Gehandicaptenzorg is nu typisch zo'n onderwerp waar we als provincie vanaf moeten blijven. We hebben afgesproken dat het een zaak is van de Rijksoverheid en gemeenten. D66 kiest voor een provincie met een helder takenpakket en waarbij die taken zo efficient en goed mogelijk uitvoert. De kunst is dan ook om jezelf aan je eigen afspraken te houden. Het college heeft daar zichtbaar moeite mee. Wij gaan ervan uit dat de Gedeputeerde er dan ook voor kiest om dit project te stoppen.”

Wat het eventuele terugtrekken van de provincie uit het project betekent voor de voortgang van het project, is nog onduidelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top