ACTUEEL

Heeren: Pak Wmo-budget falende gemeenten aan

Als gemeenten in gebreke blijven met het bieden van zorg en/of ondersteuning, dan moet het Wmo-budget van die gemeenten aangepakt worden. Dat stelt lid van de raad van bestuur van de Symfora groep en Meerkanten Thea Heeren in een interview met Skipr.

Hardheidsclausule

Heeren constateert dat er veel verschil is tussen de aanpak en het voorzieningenniveau per gemeente. Ze wil echter geen landelijk beleid vaststellen, maar ziet wel wat in een soort hardheidsclausule voor gemeenten die jarenlang in gebreke blijven.

Leest het volledige interview met Thea Heeren.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Zwanikken Leenders

15 juli 2010

Maar de psychiatrische patiënt zijn trekt niet het hardst aan de bel.!!!!!!!!!!!!Als hij dat kan , zijn ze al BIJNA beter en doen ze minder beroep op de gemeente.Mijn ervaring is dat de GGZ medewerkers ,bij allerlei belangrijke beslissingen van de gemeente NIET aan tafel zit en zich onvoldoende laat ZIEN en HOREN

Detacheer Sociaal psychiatrisch verpleegkunde naar de gemeente ,

De gemeente medewerkers, weten onvoldoende van de ggz.Papier allen is geduldig

Anonym

15 juli 2010

Wat opvalt is dat:

- mensen boven een bepaalde leeftijd zomaar hulp kunnen krijgen en meer hulp dan ze nodig hebben.

- Van gezinnen met jonge kinderen wordt verwacht dat er genoeg helpende handen zijn ondanks dat iereen in het gezin in de war is, slecht functioneerd en vaak overbelast, maar geen indicatie krijgen.

- Van uitbehandelde moeders met kanker wordt verwacht dat ze hun kinderen maar naar een opvang sturen als er niemand thuis is, zoadt ze geen hulp hoeven vader kan 's avconds het huishouden wel doen.

- Psychiatrische patienten krijgen van andere hulpverleners hulp en hoeven geen praktische broodnodige hulp van mensen die geleerd hebben om met hun gedrag om te gaan. daar kan dus wel een thuishulp A heen die het werk overneemt wat de client zelf wel kan doen. Als het maar geen geld kost. Dat we de client te kort doen, maar ook van medewerkers vragen om met clienten te werken waar ze niet voor zijn opgeleid en wat al helemaal niet in verhouding staat met wat ze verdienen, daar hebben we het maar helemaal niet over.

Top