ACTUEEL

Magenta Zorg verwacht dit jaar te bouwen

Magenta Zorg verwacht dit jaar te starten met de bouw van het nieuwe verpleeghuis van Lauwershof in Oudorp. In september 2009 leek het er nog op dat de bouw één tot twee jaar vertraagd zou zijn door de Alkmaarse gemeenteraad. Magenta Zorg verwacht dat het bezwaarschrift van het Comité Authentiek Oudorp in september wordt afgewezen, aldus het Noord-Hollands Dagblad.

Amendement

De gemeenteraad heeft in september vorig jaar een amendement aangenomen waarin stond dat de nieuwbouw niet voldeed. Er moesten architectonische ingrepen worden gedaan zodat het ontwerp beter aansluit op de omgeving. Daarnaast mocht er niet ondergronds geparkeerd worden.

Bezwaar comité

Het comité en omwonenden zijn nu bang voor parkeeroverlast en vinden het aanzicht van de gevel te ‘monotoon’.  Als de gemeente Alkmaar het bezwaar van het comité afwijst, stapt het comité naar de bestuursrechter. Jos Boom, lid van de raad van bestuur van Magenta Zorg, zegt in het Noord-Hollands Dagblad dat dit een ‘onherroepelijke bouwvergunning’ niet in de weg staat.

Vorderingen nieuwbouw

Magenta maakt nu een selectie van aannemers, de aanbesteding volgt in oktober. In 2012 zou het nieuwe verpleeghuis in gebruik kunnen zijn. Hiermee is fase 1 van de nieuwbouwplannen gerealiseerd. Fase 2 omvat de bouw van drie woontorens. Ook hier heeft het comité bezwaren tegen; de torens zouden te hoog zijn. De bouw van de woontorens en het verpleeghuis zijn bewust van elkaar gescheiden, om de bouw van het verpleeghuis niet verder te vertragen.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

15 juli 2010

magenta zou er beter aan doen te onderzoeken of en hoe de problemen die het comité verwacht te ondervangen in plaats van af te wachten in het vertrouwen dat het bezwaar van het comité wel zal worden afgewezen. die houding leidt zeker tot een eindeloze gang naar de rechter, waar de mensen de dupe zijn die afhankelijk zijn van het zorgaanbod van magenta. jammer en slecht voor de PR van de zorgaanbieder.

Top