ACTUEEL

Alkmaarse raad vertraagt nieuwbouw Lauwershof

De nieuwbouw voor verpleeghuis Lauwershof, onderdeel van MagentaZorg, in Oudorp is met zeker een jaar tot twee jaar vertraagd door de Alkmaarse gemeenteraad. Dat stelt Jos Boom, bestuurslid van MagentaZorg,  in het Noordhollands Dagblad.

Investering van 2,3 miljoen euro

De gemeenteraad heeft een amendement aangenomen waarin staat dat de nieuwbouw zoals nu voorgenomen niet voldoet. Er moeten architectonische ingrepen worden gedaan zodat het ontwerp beter aansluit op de omgeving. Daarnaast mag er niet ondergronds geparkeerd worden. Dit laatste zou een investering van 2,3 miljoen euro vereisen. Boom zegt dit geld niet te hebben, noch te krijgen en de gemeente zou hier al langer van op de hoogte zijn.

‘Onbehoorlijk bestuur’

Boom noemt het raadsbesluit onbehoorlijk bestuur. Hij zegt in het Noordhollands Dagblad: “Er zijn zes jaar gaan zitten in het ontwikkelen van plannen die nu zo de prullenbak in kunnen. Wat het ontwerp betreft zijn we steeds uitgegaan van de stedenbouwkundige kaders die de gemeente zelf destijds heeft opgelegd. Die hielden in dat het geheel een stedelijk karakter moest hebben. Dan hebben we het toch niet over puntdaken en rieten kappen? Dit is zwalkend beleid. Bovendien: de bebouwing rond Lauwershof is sterk verschillend. Het is niet mogelijk een plan te maken dat aansluit bij een zo sterk verschillende gebouwde omgeving.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top