ACTUEEL

Klink dreigt uit CDA-fractie te stappen

CDA-medeonderhandelaar en Tweede Kamerlid Ab Klink wil niet verder onderhandelen over samenwerking met de PVV. Hij wil daarmee stoppen of stapt anders liever uit de fractie van het CDA. Dat hebben ingewijden dinsdag gemeld. De onderhandelingen liggen voorlopig stil.

Problemen binnen fractie

Fractievoorzitter Maxime Verhagen wil wel doorgaan. De fractie van het CDA is dinsdagmiddag onverwacht bijeengekomen om het ontstane probleem tussen Verhagen en Klink te bespreken, aldus de bronnen.

Geen commentaar

Na ruim 2,5 uur vergaderen was er een korte plaspauze, maar geen van de CDA'ers wilde iets zeggen. Alleen Kamerlid Gerda Verburg vertelde dat er uitermate serieus wordt gesproken. “We verstaan elkaar altijd goed.”

Formatieoverleg

Het formatieoverleg met informateur Ivo Opstelten werd dinsdag eerst enkele uren opgeschort en daarna helemaal afgelast deze dag.

Taxatieverschillen

Klink is sinds de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA over een minderheidsvariant de vaste secondant van Verhagen. Vorige week gaf waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker op televisie al aan dat er sprake was van taxatieverschillen tussen Verhagen en Klink.
Bleker erkende ook dat er ‘veel reserves’ zijn binnen de partij. De afgelopen weken lieten steeds meer CDA-prominenten en oud-gedienden zich negatief uit over de onderhandelingen van hun partij met de PVV.

De CDA-fractie heeft dinsdag ruim zeven uur vergaderd tot vlak voor middernacht. Woensdag praat de fractie verder. (ANP)

Bekijk het NOS-fragment waarin Opstelten reageert op het CDA-beraad.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

15 oktober 2010

Found this on the www.skipr.nl. Not sure if this is the right category this, <a href=http://wholesalervcovers.info>Discount RV Covers</a>

Top