ACTUEEL

Misstanden in Haags zorgcentrum dementerenden

Zo'n veertig dementerende ouderen wonen al een jaar onder zeer slechte omstandigheden in het Haagse zorgcentrum Loevestein. Dat staat in een vernietigend rapport dat in opdracht van zorgaanbieder Florence is gemaakt, schrijft Omroep West.

Viezigheid en verzorging

De kamers in Loevenstein zijn vies en beschimmeld, toiletrondes werden overgeslagen en luiers niet op tijd verschoond. Verder brokkelen de muren en de plafonds af. De afdelingsmanger van het zorgcentrum is ontslagen, maar Omroep West weet van bronnen dat er nog steeds veel schort aan de afdeling waar de dementerende ouderen wonen.

Reactie Florence

Florence heeft woensdag in een persverklaring gereageerd op de berichten in de media. De zorgaanbieder laat weten dat medio april 2010 klachten aan het licht kwamen  over een psychogeriatrische afdeling van zorg- en verpleegcentrum Loevestein. Deze klachten betroffen volgens Florence onder andere de bejegening van bewoners, de kwaliteit van de geleverde zorg en de kwaliteit van de woonomgeving. Florence zegt direct een onafhankelijk onderzoek te hebben ingesteld en de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte te hebben gebracht.

Florence vervolgt in de persverklaring: “Uit het onderzoek bleek dat deze klachten op waarheid berustten. Er hebben zich op deze afdeling zorgsituaties voorgedaan waarbij bewoners geen goede zorg hebben gekregen en onheus en onvriendelijk zijn bejegend. Florence betreurt dit ten zeerste. Na het verschijnen van het rapport zijn de bewoners, familieleden, cliëntenraad en de ondernemingsraad geïnformeerd over de situatie. Medewerkers die betrokken waren bij deze ongewenste situaties, inclusief de afdelingsmanager, zijn in juni ontslagen of overgeplaatst.

Het huidige, deels vernieuwde, team is zeer gemotiveerd om verantwoorde zorg te geven. Tevens wordt op korte termijn de afdeling, in afwachting van de geplande nieuwbouw, grondig gerenoveerd. Op dit moment kunnen we zeggen dat alle inspanning van de nieuwe leidinggevende en het team is gericht op goede en verantwoorde zorg in een prettige sfeer. De Inspectie voor de Gezondheidszorg volgt het hele proces zeer kritisch. “

13 Reacties

om een reactie achter te laten

Gavi Mensch

1 september 2010

Onbegrijpelijk stukje Skipr:

[.....een vernietigend rapport dat in opdracht van zorgaanbieder Florence is gemaakt,]Hebben ze een vernietigend rapport over hun eigen zorg laten maken??? Of is de samenvatting niet goed opgesteld hierboven?Dit komt namelijk van de site van Florence:[Onze zorgafdeling in Loevestein is gecertificeerd met een HKZ ISO-9002 certificaat. Dit internationale keurmerk staat garant voor een hoge kwaliteit van dienstverlening. Als bewoner profiteert u hier uiteraard van mee. ]Misschien moet de redactie even checken wie er opdracht heeft gegeven voor welk onderzoek. Overigens heeft iedereen deze onbegrijpelijk boodschap overgenomen.Als Florence inderdaad een vernietigend rapport heeft laten maken, waarom staat Loevestein dan nog als topper op hun site?Kan iemand me even 'bijspijkeren'?

Gericke

2 september 2010

Er valt niet bij te spijkeren. De zorg hangt aan elkaar met leugens en bedrog. De zorg heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een organisatie die gespecialiseerd is in bedriegen. Soms gaat er wat mis en dan vergeten ze hun eigen leugens. Het gezegde is toch: als je goed wilt liegen moet je een sterk geheugen hebben.

Met hun ISO certificaten en hun bronzen, zilveren en gouden keurmerken proberen zorginstellingen de buitenwereld zand in de ogen te strooien. Want die onderscheidingen koop je gewoon bij bedrijfjes die meevreten uit de miljarden ruif van de AWBZ. Het zelfde gaat op voor die klantvriendelijkheidsonderzoeken. En de inspectie verschijnt als de publiciteit daar aanleiding voor geeft. Nooit eerder dus.

Als anderen het naar buiten brengen verschijnt de inspectie om het allemaal wat af te vlakken en te bagataliseren. Want dergelijke toestanden betekenen dat IGZ zijn werk niet goed doet. En daar ben ik al lang van overtuigd, nu de politiek nog.

jansen

2 september 2010

Ik wil graag een voorbeeld geven als hulpverlener in de psychogeriatrie over keurmerken.Afgelopen jaar zat ik tijdens de lunch van onze instelling te praten met enkele collega's waaronder enkele zorgmanagers. Plotseling zei een van de zorgmanagers; weet jij nog een bewoner die ons een beetje goedgezind is? We hebben bewoners nodig voor ons tevredenheidsrapport. Ik gaf geen antwoord maar de andere manager zei ""die en die mevrouw en meneer zijn altijd tevreden met alles, zijn niets gewend""

Zo werd een rijtje bewoners geselecteerd (met enorme bias) en kreeg de instelling een goed rapport. Dit heeft dus niets met een deugdelijk rapport te maken.

Bosman

2 september 2010

Ik heb ook even op de website www.zorgkaartnederland.nl gekeken. Daar scoort Loevestein flink lager dan het landelijk gemiddelde voor verpleeg- en verzorgingshuizen. Getuige de ervaringen van patienten is gelukkig niet alles kommer en kwel...

http://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/verpleeg-en-verzorgingshuis-florence-locatie-loevestein-den-haag-13072

Stemerdink

2 september 2010

Beste Gavi Mensch,Het klopt dat het onderzoek door Florence is gedaan. Indien het personeel zich niet aan de normen en gedragscodes houdt is dat niet altijd (direct) zichtbaar. Als er vermoedens of aanwijzingen zijn dat er iets mis is kan het in bijzonder situaties noodzakelijk zijn dit door een gespecialiseerd bedrijfsrecherche bureau te laten onderzoeken, hetgeen hier gebeurd is. Dat heeft hier zelfs geleid tot ontslag op staande voet voor het zomerreces.

Daarnaast is Loevestein een lokatie die binnen 4 jaar (afhankelijk van de gemeentelijke procedures) wordt vervangen door nieuwbouw. Het gebouw kent helaas achterstallig onderhoud, hetgeen dit najaar voor de komende 4 jaar wordt hersteld. Al met al een zeer vervelende situatie, zeker voor de afdelingen waar het wel in orde is..Ruud Stemerdink, Florence

Anonym

8 september 2010

De Directie van Florence heeft vaak uitgebreide vergaderingen waarbij een luxe lunch niet uitgesloten is, de Directie komt zelden langs bij haar vestigingen, kortom het is een groot zooitje bij Florence! Waarbij het alleen om geld draait.

JAMIE20Abbott

19 januari 2011

Some specialists say that <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> help people to live their own way, because they can feel free to buy needed goods. Furthermore, some banks offer commercial loan for different persons.

Bernandes

19 augustus 2011

Ruud Stemerdink, Florence,

Ik kan uit jou reactie opmaken dat het gebouw toch binnen 4 jaar gesloopt gaat worden en dat daarom deze misstanden, en of beschimmelde kamers voor deze bewoners niet uitmaken.

Dames en heren, dit is een heel goed voorbeeld hoe florence denkt, het gebouw word namelijk binnen 4 jaar vernieuwd( altans dat zeggen ze) in de praktijken blijken deze plannen altijd langer te duren dan verwacht.

Hoe een desbetreffende zorginstelling als florence dan denkt is, we gaan geen geld in beschimmelde kamers stoppen want het gebouw word toch over 4 jaar helemaal vernieuwd, geen oog op kwaliteit maar op geld zo ook dit voorbeeld.

Als u gelukkig oud wil worden ga dan niet naar Florence, ik heb ook voor deze organisatie als arts gewerkt en het is een zeer slechte zorginstelling!

personal loans

8 maart 2012

I took 1 st loan when I was 20 and it helped my family very much. Nevertheless, I require the secured loan also.

essay writing help

24 oktober 2012

Essays completing is not a thing to worry about at present time, just because custom term paper service bestwritingservice.com will resolve every papers writing task.

forum profiles services

26 oktober 2012

Some people tell that automated submission is workable. Nevertheless, service toget inbound links "linksexperts.com" will utilize hand operated methods for search engine optimization. People understand that manual methods of traffic increasing.

essays online uk

5 november 2012

I do not think that your teacher should be satisfied if you show poor quality term essays. But, you are able to change such a situation utilizing the buy essays uk service and placing you r order online.

custom research paper writers

5 november 2012

Usually, professors do not strive to embarrass students assigning difficult tasks. They are willing to make students think. However, very oft such assignments seem to be too heavy for college students and they should use buying papers online options.

Top