ACTUEEL

ActiZ richt zich op interculturele zorg

ActiZ heeft de site ActiZkleurrijkezorg.nl gelanceerd om een intercultureel beleid onder haar leden te bevorderen. De site brengt ervaringen, handreikingen, toolkits en andere informatie over cliënten en werknemers met verschillende culturele achtergronden bijeen.

Afstemmen zorg

ActiZ richt zich met de site op de culturele achtergrond van zowel cliënten als medewerkers. Zo is er informatie te vinden over het zo optimaal mogelijk afstemmen van de zorg op de leefwereld en wensen van cliënten en het vergroten van de bereikbaarheid van de organisatie.

Intercultureel personeelsbeleid

Daarnaast stimuleert ActiZ een divers personeelsbestand. De organisatie ondersteunt zorgaanbieders in het realiseren van een intercultureel personeelsbeleid door op ActiZkleurrijkezorg.nl ondermeer instrumenten aan te bieden die de zorg tot een aantrekkelijke sector maken voor Nieuwe Nederlanders.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Baboelal-Thakoer

9 september 2010

Goede zaak deze aandacht vanuit Actiz voor interculturalisatie. Mijn ervaring is dat organisatis wel (zeggen dat ze) willen, maar niet precies weten hoe. In de praktijk lukt het niet echt. Belangrijk blijft de vraag of men interculturalisatie echt wilt en een 'warm hart' toedraagt. En dan, wat is men bereid voor te doen? Zonder doelen geen resultaat!

Top