ACTUEEL

Ruim 35.000 donateurs voor kankerbestrijding

De tv-show Sta op tegen kanker van de AVRO heeft de KWF Kankerbestrijding woensdag 35.136 nieuwe donateurs opgeleverd. De voorlopige eindstand werd na afloop van de liveshow bekendgemaakt door Ruben Nicolai in de uitzending van in Pauw & Witteman.

Tv-show Sta op tegen kanker

De uitzending op Nederland 1 kwam rechtstreeks uit het Agora Theater in Lelystad en werd gepresenteerd door Nicolai. De tv-show bevatte aangrijpende verhalen van patiënten en bekende Nederlanders, informatie van artsen en optredens van onder anderen Marco Borsato, Angela Groothuizen, Gordon en René Froger. Een belteam met daarin twintig bekende Nederlanders verwerkte de telefonische aanmeldingen.

Donateurs werven

Het doel van de tv-show was om zoveel mogelijk donateurs te werven die voor vijf euro per maand de strijd tegen kanker aangaan. Hiermee worden onderzoeken gefinancierd en versneld uitgevoerd. KWF Kankerbestrijding had al ongeveer 750.000 tot 800.000 donateurs, aldus een woordvoerster.

Stand up to cancer

Het tv-programma is gebaseerd op het succesvolle Stand up to cancer dat sinds 2008 jaarlijks wordt uitgezonden door de Amerikaanse zenders ABC, CBS en NBC. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top